‘Creatieve Workshop’.

Iedere woensdagavond geeft Ina Cheddie een creatieve les aan Oekraïense vrouwen in de winkel van Barneveld helpt (Korenbloemstraat 12, Barneveld). De avond begint elke donderdagavond om 19:30 uur en de vrouwen kijken er iedere week enorm naar uit. Ina is begonnen met de lessen April in de Glind maar als snel werd het verder doorgezet in Barneveld.

Als de avond begint geeft Ina een korte creatieve uitleg met een voorbeeld, vooral gericht op de technieken die de vrouwen mogen gebruiken. Verder is het vooral een eigen invulling die er gegeven word. Er word soms gekletst tussendoor in het Engels, een half woord Nederlands of in het Oekrains, maar er zijn ook tijden dat er niks gezegd word maar dat iedereen diep in gedachten verzonken is.  Volgens Ina is dit ook de helende werking van creatief bezig zijn.  Je gedachten gaan de vrije loop en soms kun je op een creatieve manier woorden in je kunstwerk verwerken die je daarna beter los kan laten. Sommige vrouwen werken alleen tijdens de creatieve les aan hun kunstwerk maar er zijn ook vrouwen die thuis de geleerde technieken toepassen en daarmee hun emoties wat kunnen reguleren.  Ina verteld dat ze het juist ook daarvoor doet. Al was er maar 1 vrouw die ze kan helpen.

Je kan zien dat de vrouwen ontspannen en blij zijn, als er een pauze is voor koffie kunnen sommigen hun werk nog even niet loslaten. De groep is hecht en ontspannen. Er worden grapjes gemaakt en geknuffeld. Er word getrakteerd en een verjaardag gevierd.

En het mooie is: er is nog ruimte voor meer deelnemers! Stuur gerust een mailtje. De avonden zijn op de donderdag avond.

Contact.

E-mail
info@barneveldhelptoekraine.nl